DEMANA HORA

  Accepto la Política de Privacitat. Totes les teves dades seran tractades amb absoluta confidencialitat.  Carrer Sant Joan 34, 2º 5, 43201 Reus, Tarragona

  info@oliviasacristan.com

  Horari a convenir

  +34 628 292 018

   

  La dependència emocional

  dependència emocional

  La dependència emocional

  Moltes vegades, em trobo en teràpia de parella o en teràpia individual, amb persones que, tenen dependència emocional.  En l’amor, en les seves relacions afectives, tenen un patró de patiment que repeteixen independentment de amb qui estiguin.

  Síntomes de la dependència emocional

  Aquestes persones solen tenir en comú:

  • Que necessiten estar constantment amb la persona estimada, només al seu costat estan tranquil·les, i senten certa (o molta) ansietat si no estan amb la seva persona estimada.
  • Tenen una autoestima baixa, i busquen el suport constant de l’altra persona, ai més, es senten inferiors a aquesta persona en molts casos.
  No toleren el rebuig de l’altra persona, temen ser abandonades, i es mostren vigilants davant de qualsevol mostra.
  Utilitzen la gelosia com a excusa de control, dins aquesta por de perdre.
  • Se senten amb “molta capacitat d’estimar”, que es tradueix a prioritzar l’altra persona, les necessitats i els desitjos, romantitzant el sacrifici.
  • No confien en el propi criteri, i es basen en les opinions de l’altra persona, fins i tot per a aquells temes que són individuals.
  • S’enfoquen tant en l’altra persona, que deixen de banda altres relacions importants: família, amics, fins i tot en l’àmbit laboral, col·locant la seva parella al centre, de vegades l’únic que existeix, agreujat si hi ha un historial previ de dificultat les habilitats socials.

  Et ressona?

  Si et reconeixes en algun d’aquests punts, possiblement et relacionis amb la teva parella des de la dependència emocional. Tingues en compte que llavors és aquesta la que domina la teva relació, i no l’amor.

  Possibles CONSEQÜÈNCIES

  Relacionar-te des de la dependència emocional pot afectar negativament el teu benestar, minar la teva autoestima, i fins i tot derivar en símptomes de depressió.

  Si et preocupa la teva dependència emocional, puc ajudar-te a entendre els teus patrons, a treballar més autonomia emocional ia curar els traumes d’aferrament, no dubtis en posar-te en contacte amb mi.

  Comparteix
  Sense Comentaris

  Deixa un Comentari