DEMANA HORA

  Accepto la Política de Privacitat. Totes les teves dades seran tractades amb absoluta confidencialitat.  Carrer Sant Joan 34, 2º 5, 43201 Reus, Tarragona

  info@oliviasacristan.com

  Horari a convenir

  +34 628 292 018

   

  Com superar una Infidelitat a la parella

  Com superar una Infidelitat a la parella

  
  

  Anem a detallar com superar una infidelitat a la parella. T’assabentes que la teva parella t’ha estat infidel, i tota la teva relació i probablement el teu projecte de vida trontolla. Sents un tsunami emocional: ràbia, tristesa, confusió i desconfiança: sobre l’altra persona, sobre la relació, sobre el present però també sobre el passat:

  quant d’allò viscut va ser de veritat? Aquelles vacances… quan se n’anava amb el telèfon al bany, parlava amb l’altra persona? M’han preguntat de vegades en teràpia.

  Compromís mutu per a superar una infidelitat a la parella

  Hi ha persones que han vingut a teràpia de parella per a superar una infidelitat, i de pas, reconstruir la relació. Això és possible, sempre que les dues parts estiguin disposades a arremangar-se i a treballar en això. En aquest article, repassarem alguns dels aspectes que a les sessions treballem per tal de superar una situació tan dura, i que en la mida del possible, la parella surti enfortida.

  Aspectes per a superar una infidelitat en la parella

  Comunicació Oberta

  Respecte al primer aspecte, mai em cansaré de repetir-ho: la comunicació és un (però no l’únic) dels pilars per tal de mantenir una parella forta. I també ho és en el cas d’haver-se donat una infidelitat. Tots dos han de estar disposats a ser honestos, oberts, receptius sobre el que ha passat, abans i durant la infidelitat. En conseqüència, és vital expressar emocions, escoltar a l’altre, evitant atacar, i intentant enfocar-se en solucionar. Només així podem provar de superar la infidelitat  de la nostra parella.

  En resumen, la teràpia de parella pot ser útil per a facilitar aquesta comunicació, doncs dota d’un espai segur, neutral, mediat, en el qual parlar.

  Assumir la Responsabilitat

  Si eres l’infidel, és fonamental ssumir la responsabilitat per les teves accions. Segur que ambos teniu responsabilitat en haver arribat al punt en el qual us heu desconnectat de la relació, però tú has segut qui ha trencat el pacte de parella. Es important que reconeguis el mal que has causat i mostres un sincer remordiment. També has d’entendre que la recuperació portarà temps i esforç.

  Tinguis en compte que si ets la persona traïda, és important permetre que la teva parella exprese el seu remordiment, i escoltar-la sense interrompre.

  Establir Límits Clars

  Després d’una infidelitat en la parella, és essencial establir límits clars en la relació. Us quedaríeu bocabadats del que a títol personal es considera infidelitat o no. Discutir sobre el que es acceptable i el que no ho es. Pot ser la persona traïda necessiti regles sobre el contacte amb la tercera persona involucrada en la relació, o acords sobre la transparència en la comunicació: s’ha d’assumir que hi ha plats trencats i estar disposat a pagar-los.

  Teràpia de Parella

  Considereu la possibilitat de buscar la ajuda de un terapeuta de parella per a poder superar la infidelitat en la parella. Moltes psicòlogues ens hem preparat, formant-nos en tècniques basades en la evidencia científica, que funciona per tal d’ajudar-vos a reconstruir la parella. Així doncs, l’espai de les sessions us donarà un lloc segur per poder explorar els problemes de base de la relació, com afrontar-los d’una manera constructiva i sana. També us donarem eines per poder tenir una comunicació efectiva i de resolució de conflictes.

  Treballar en la Confiança

  En primer lloc, la confiança és clau en qualsevol relació, i quan un dels dos ha segut infidel, aquesta es veu greument malmesa. És per això que la reconstrucció de la confiança portarà temps, treball, i la persona que va ser infidel haurà de mostrar constantment el seu compromís amb la relació. Per això haurà de ser transparent en les seves accions, de manera que la persona traïda pugui tornar a recuperar la seguretat en la relació. Tanmateix, aquell que va ser enganyat haurà de donar oportunitat a la seva parella per a reconstruir la confiança.

  Perdó

  Perdonar no significa oblidar, significa alliberar la càrrega emocional negativa, i permetre la possibilitat d’una reconciliació autèntica. Això pot portar temps, resulta complicat i amés, és important donar el temps que necessiti l’altre per a perdonar. Tampoc és un procés lineal, doncs qualsevol detonant pot portar a la persona danyada a retrocedir a fases prèvies que ja semblaven superades.

  Autocura

  Durant aquest procés, és essencial que et cuidis. Dedica temps a activitats que et facin sentir bé amb tu mateix i que alleugen l’estrès. Coses que et poden anar bé: la meditació, l’exercici, recolzar-te emocionalment en amics i família. També la terapia individual pot ajudar-te molt: a superar la situació, a entendre’t o a entendre la dinàmica que existia en la parella, per exemple.

  No Compareu l’Abans i l’Ara

  A vegades passa que les persones traïdes comparen la relació actual amb la idea que tenien d’abans de la infidelitat. No ho recomano. Millor que centrar-te en el perdut, concentra’t en la construcció d’un futur plegats.

  Reconstrucció de la Intimitat

  La intimitat emocional i física pot (i sol) veure’s afectada després d’una infidelitat. Moltes parelles després d’una infidelitat experimenten un increment de desig passatger, al que segueix un baixó. És normal i s’ha de treballar en reconstruir la intimitat gradualment. Compartiu moments de qualitat junts i preneu-ne el temps necessari per a tornar a connectar a un nivell més profund.

  Paciència

  La recuperació d’una infidelitat porta temps. No esperis que tot es resolgui de la nit al dia. Paciència i perseverança son clau per a superar aquesta crisi a la teva relació. Centreu-vos en tot allò pel qual val la pena seguir amb aquesta persona.

  Conclusió

  Per acabar, veiem que superar una infidelitat és un procés complicat però no impossible. Ara ja sabem que amb comunicació oberta, responsabilitat, límits clars i paciència, és possible reconstruir una relació més forta. Recorda que cada relació és única, i el temps que porta sanar varia d’una parella a altra. El més important és estar compromès amb el procés i estar disposat a treballar junts per tal de superar aquest obstacle en el camí de la vostra relació.

  Sense Comentaris

  Deixa un Comentari