DEMANA HORA

  Accepto la Política de Privacitat. Totes les teves dades seran tractades amb absoluta confidencialitat.  Carrer Sant Joan 34, 2º 5, 43201 Reus, Tarragona

  info@oliviasacristan.com

  Horari a convenir

  +34 628 292 018

   

  Nadal per als anti nadalencs. Descobrint la màgia en situacions menys ideals.

  Nadal per als anti nadalencs. Descobrint la màgia en situacions menys ideals.

  Aquest article no va dedicat als que ja tingueu l’arbre posat, i el jersei amb rens preparat. He pensat a escriure aquest article per a tots els que per Nadal us sentiu més representats pel Grinch que pel Pare Noel… i és que el Nadal, amb la seva atmosfera festiva, llums brillants i cançons alegres, amb tota aquesta màgia i amor familiar, és per a molts una època força diferent. Tant si et trobes en una situació familiar que pot ser qualsevol cosa menys “ideal”, o simplement no comparteixis la passió pel nadal, hi ha maneres de fer servir aquesta temporada d’una manera significativa i satisfactòria.

  Si segueixes llegint, podràs trobar estratègies per afrontar situacions difícils, i poder descobrir una essència nadalenca, la teva, sortint potser de convencionalismes i d’una manera d’actuar pre establerta des de fora…

  Per a algú que està sol, o per a aquells que la família, en lloc de ser aquest lloc de suport, comprensió i refugi és tot al contrari, el Nadal pot ser una època complicada, en què surten a la llum totes aquelles mancances a les que et resignes durant la resta de l’any, probablement per la idealització que hi ha sobre aquestes dates. Per això, si et resulta complicada aquesta època, aquí tens algunes pautes…

  1. Redefineix la Família: Troba les teves Connexions Significatives.

  La societat sembla esperar que sigui una època per passar amb la família biològica, quan en realitat, la família pot prendre moltes formes. En lloc de buscar l’ideal, el qual, no ens enganyarem, és això: una idea, planteja’t ampliar la teva definició de família incloent amics propers, col·legues del treball pels quals sentis afinitat, i fins i tot alguna comunitat, fins i tot en línia, que comparteixi els teus valors.

  Podries, per exemple, si et trobes vivint en un altre país, organitzar un sopar nadalenc amb amics propers, i crear un moment especial, sortint del que és tradicional, i permetent-te una experiència de Nadal diferent…

  1. Celebra la teva Autenticitat: Crea Tradicions Personals.

  Potser el que és convencional no sigui el teu: no et forcis i en lloc d’això, planifica què és el que t’agradaria fer: crea tradicions significatives i autèntiques, que reflecteixin els teus valors i creences. Això pot incloure activitats que realment gaudeixes, en comptes de seguir expectatives que a tu no et diguin res…

  Per exemple, pots dedicar temps a un voluntariat social, ajudant els altres si et sents només veuràs que estaràs molt millor.

  1. Utilitza les vacances per a l’autocura.

  Si no és la teva època preferida de l’any, pot ser una temporada, la nadalenca, aclaparadora, sobretot si les expectatives i les tensions familiars hi són presents. Aquí, com sempre, és essencial que prioritzis el teu benestar emocional i mental. Programa temps per a activitats que et nodreixen: llegir un llibre, fer una passejada tranquil·la o practicar meditació.

  Per exemple, si escaquejar-te de les reunions et resulta massa punk, per afrontar la pressió de reunions familiars tenses reserva’t temps cada dia per practicar la gratitud i la meditació. T’ajudarà a mantenir la calma i afrontar situacions desafiadores des d’un lloc molt més tranquil.

  1. Busca la màgia quotidiana.

  La màgia de Nadal (i de la vida) no es troba en grans gestos o esdeveniments elaborats. De vegades són les petites alegries quotidianes i els moments simples. Col·loca la teva atenció en allò que et faci somriure, i sent-te agraït per això.

  Per exemple, encara que no et vingui de gust celebrar el Nadal, posar petites llums parpellejants a casa teva poden fer-te gaudir de la seva brillantor. I és que la màgia és a les accions quotidianes.

  1. Abraça la Diversitat. Entrena’t en Tolerància.

  Una de les grans causes de tensió per Nadal és la diferència de creences i tradicions. És important recordar que cadascú tenim perspectives diferents, i respectar les diferències és crucial per tenir una convivència harmoniosa. Troba maneres de compartir i aprendre de les experiències dels altres sense jutjar-los.

  Per exemple, si el teu cunyat et crispa, per intolerant i tancat, posa el focus en tu mateix i pregunta’t de manera genuïna si estàs sent tu la persona tolerant que l’acuses de no ser.

  Conclusió: Descobrir la Veritable Màgia del Nadal.

  El Nadal no hauria d’anar d’acomplir amb expectatives d’altres, o de replicar escenes de la típica pel·lícula nadalenca de l’hora de la migdiada. Es tracta de trobar la màgia enmig de la vida, imperfecta però real, cercant connexions significatives i celebrant la teva autenticitat. En redefinir què és família, crees les teves pròpies tradicions, et cuides a tu, i trobes alegria en les petites coses, respectes allò diferent i trobes la veritable essència del Nadal, fins i tot en situacions menys que ideals. A través d’aquestes accions, la temporada festiva es pot convertir en reflexió, creixement i connexió genuïna: EL TEU Nadal, autèntic i amb significat.

  I finalment, si sents que l’ansietat o la tristesa t’aclapara, no dubtis en buscar ajuda psicològica. Els psicòlegs podem ajudar-te a trobar eines tant per superar aquesta com altres situacions estressants. Bones Festes.

  Sense Comentaris

  Deixa un Comentari