DEMANA HORA

  Accepto la Política de Privacitat. Totes les teves dades seran tractades amb absoluta confidencialitat.  Carrer Sant Joan 34, 2º 5, 43201 Reus, Tarragona

  info@oliviasacristan.com

  Horari a convenir

  +34 628 292 018

   

  Descobrir el teu propòsit a la vida

  descubrir tu propósito

  Descobrir el teu propòsit a la vida

  Arriba un moment per a molts de nosaltres, en el qual ens preguntem com descobrir el teu propòsit, quin és el propòsit de viure. Per què som aquí? quina és la nostra missió a la vida?

  Són preguntes que han intrigat per igual a filòsofs, persones espirituals i a cercadors de la veritat des que l’home va prendre consciència de si mateix. Aquesta no és una pregunta senzilla: ens exigeix auto exploració, introspecció i, en molts casos, un procés d’individuació.

  La individuació és un concepte creat pel psicòleg Carl Jung, un dels pares de la psicoanàlisi, i té que veure amb l’autoconeixement i el desenvolupament personal, els quals condueixen a la realització de l’Ésser Individual. Es tracta d’un viatge a l’interior de nosaltres mateixos en el qual hem d’explorar les profunditats de la nostra psique, confrontar les nostres ombres, per arribar a acceptar-les, i poder així connectar amb la nostra essència més autèntica.

  En aquest article, intento acostar-te a la individuació, un poderós camí per a, entre molts altres avantatges, descobrir el teu propòsit a la vida.

  Com descobrir el teu propòsit a la vida

  1. Què és la individuació?

  El camí cap a la individuació no és lineal. No esperis una passejada tranquil·la i urbana per un parc. Es tracta d’un viatge d’autodescobriment, més semblant a endinsar-se a una selva on trobaràs diferents etapes i desafiaments. La meta és integrar els diferents aspectes de la teva personalitat, tant els positius com els negatius, per assolir una major totalitat i autenticitat.

  Com es fa l’auto exploració? El primer pas del viatge d’individuar-te vol dir que hauràs d’endinsar-te en el teu propi ésser. Per això, hauràs de qüestionar-te les teves creences, valors i motivacions: Què em mou? Què em limita?

  L’auto exploració ens permetrà posar llum en els aspectes que actualment romanen a la foscor, ignorats o reprimits.

  Què vol dir confrontar les ombres? Per Jung, les ombres són aquells aspectes foscos i reprimits a la nostra psique que preferim no reconèixer, però que en no reconèixer-los, en negar certes parts de nosaltres mateixos, ens desequilibrem interiorment. En individuar-nos mirem de front aquestes ombres, integrant-les de manera constructiva a la nostra identitat.

  Explorar l’espiritualitat. Individuant-nos, no només ens limitem a la individualitat, sinó que abastem dimensions espirituals. No necessàriament significa que t’hagis d’adherir a una religió específica, sinó a explorar la teva connexió amb alguna cosa més gran a tu mateix. Aquesta recerca de significat és important per descobrir el teu propòsit últim a la vida.

  1. El paper que pren la teva història de vida

  El viatge per individuar-te té, en principi, d’escenari les teves experiències de vida. Cada trobada, cada desafiament i cada èxit per on has passat condiciona i canvia la teva identitat, i et porta cap a un propòsit determinat.

  La Crisi i la Transformació. Les crisis són punts d’inflexió a la vida, que obliguen a qüestionar les teves prioritats i allò en què has cregut fins ara. Poden comportar molt de patiment, però solen ser moments catàrtics en els quals creixem i ens transformem. A través de la individuació pots trobar significat fins i tot a moments molt foscos de la teva vida.

  Relacions interpersonals. Les relacions que mantenim amb els altres també tenen un paper crucial en el nostre viatge cap a la individuació. Les connexions significatives ens inspiren, ens desafien i ens ensenyen també qui som. Les relacions negatives ens serveixen de mirall, en el qual podem veure reflectits aspectes no resolts del nostre ésser.

  Cerca d’experiències significatives. La individuació ens porta a cercar experiències que ens alimentin la consciència i ens acostin al nostre propòsit. Això pot significar emprendre viatges que ens reptin, explorar noves passions, o comprometre’ns amb causes que ens facin ressonar. Gràcies a aquestes experiències ampliarem la nostra perspectiva i descobrirem noves facetes de nosaltres mateixos.

  1. Integració i Realització

  Quan vagis avançant en el teu viatge d’individuació, arribaràs a un punt d’integració, on sentiràs que diverses parts s’uneixen en una harmonia més completa. És aquí, quan comences a percebre l’estat de totalitat, que podràs començar a entreveure el teu propòsit amb més claredat. És un moment en què les persones que hi han arribat senten que tot encaixa, i augmenta la pau interior.

  La Claredat de Visió. Individuar-te vol dir aclarir la boira que t’envolta, i que impedeix veure el teu propòsit. Et permet veure més clarament el camí que cal seguir. En lloc d’anar en pilot automàtic, començaràs a sentir una guia interna que t’orientarà a la teva cerca.

  El Sentit de Plenitud. Anar integrant totes les facetes del nostre ésser facilita experimentar un profund sentit de plenitud i satisfacció. No necessàriament ha de ser una sensació espiritual, però el que sí que passa és que ens sentim més autèntics i alineats amb el nostre veritable jo (doncs hi ha més coherència en la vida entre allò que sentim i allò que fem), cosa que ens permet viure amb més alegria i propòsit.

  Servei i Contribució. Una persona que descobreix el seu propòsit, generalment no només tractarà de satisfer les seves pròpies necessitats, sinó també buscarà el servei general, i com contribuir al benestar del món. A través de la individuació, arribem a entendre com podem utilitzar els nostres dons i talents únics per fer una diferència positiva a la vida dels altres.

  Treballar en la individuació, és iniciar-se en un camí profund i transformador que ens portarà a descobrir el teu propòsit a la vida. Auto explorant-nos, confrontant les nostres ombres i integrant les nostres experiències, arribarem a un lloc de més claredat i realització. Acceptant el nostre ésser més autèntic trobarem significat i transcendència al nostre viatge per la vida, vivint una vida de plenitud i significat.

  I recorda que, si en solitari resulta confús iniciar aquest viatge per decobrir el teu propòsit, la teràpia psicològica et pot ajudar a trobar les coordenades per fer-ho. No dubtis en trucar-me si necessites ajuda.

  descobrir el teu propòsit

  Sense Comentaris

  Deixa un Comentari