DEMANA HORA

  Accepto la Política de Privacitat. Totes les teves dades seran tractades amb absoluta confidencialitat.  Carrer Sant Joan 34, 2º 5, 43201 Reus, Tarragona

  info@oliviasacristan.com

  Horari a convenir

  +34 628 292 018

   

  El bruxisme

  El bruxisme

  El bruxisme és l’hàbit involuntari d’estrènyer i/o cruixir les dents. Una de cada tres persones experimenta el bruxisme en algun moment de la seva vida. Es sol originar per a compensar l’ansietat, a l’igual que quan movem la cama de manera nerviosa.

  Amés del desgast dental i de genives, quan existeix cruiximent, pot provocar el trencament de peces dentals, desgast de l’esmalt, sensibilitat de les dents, així com ocasionar mal i realitzar un efecte rebot, quan l’hàbit està instaurant, incrementant la tensió nerviosa. Pot inclús canviar les faccions de la cara, al mantenir constantment una tensió sobre aquesta.

  Tinc bruxisme?

  El bruxisme pot donar-se en vigília o estant dormits, pel que esbrinar si en tenim pot realitzar-se de manera directa o indirecta. Si notes constantment tensió mandibular o dolors a la mandíbula, mal de cap o de coll para atenció, doncs pot arribar a convertir-se en un hàbit “agradable” semblant a la sensació de mastegar xiclet, passant desapercebut. Tanmateix, si observes desgast dental, sobre tot als incisius, es molt probable que pateixis aquest trastorn.

  Què puc fer?

  • Elimina el xiclet de la teva vida. Hi ha estudis que suggereixen que pot agreujar el problema.
  • Acudeix al teu odontòleg per a que et realitzin una fèrula de descàrrega. Es tracta d’una protecció dental que evitarà la lesió a les dents. Has de tenir en compte però, que aquesta fèrula tracta la símptoma, i no les causes. El bruxisme és una senyal d’alarma de l’ansietat que estàs patint i, per tant, també has d’actuar a nivell psicològic.
  •  Controla els nervis i la tensió. Realitza relaxació i meditació. Existeixen tanmateix exercicis que poden ajudar a destensar la zona.
  •  Treballa per adonar-te dels canvis que necessites realitzar a la teva vida. L’ansietat t’està dient que hi ha coses que no funcionen: escolta al teu cos i actua en conseqüència.
  •  Si l’ansietat provoca elevats nivells de malestar, demana ajuda professional. Un tractament psicològic t’ajudarà a solucionar més ràpidament el teu problema.
  Sense Comentaris

  Deixa un Comentari