DEMANA HORA

    Accepto la Política de Privacitat. Totes les teves dades seran tractades amb absoluta confidencialitat.



    Carrer Sant Joan 34, 2º 5, 43201 Reus, Tarragona

    info@oliviasacristan.com

    Horari a convenir

    +34 628 292 018

     

    Hauríem de fer teràpia de parella?

    Hauríem de fer teràpia de parella?

    A vegades estem tenint problemes a la parella i dubtem de si pot ser convenient recórrer a la teràpia de parella. Un bon indicatiu per saber si resulta recomanable és veure el grau de satisfacció que tenim amb la nostra parella, si existeix patiment respecte a la relació, així com el grau de predisposició a realitzar canvis que millorin la relació.

    Tanmateix seria recomanable anar a teràpia de parella si sentim que estem dins d’una situació repetitiva que ens genera malestar i sobre la que ja no sabem que més fer per arreglar-la. Quan estem en parella, tenim dinàmiques apreses, que moltes vegades i sense adonar-nos, anem repetint en una espiral que cada vegada ens fa sentir pitjor.

    Les situacions son tantes como parelles, però existeixen a nivell global algunes situacions que indubtablement millorarien anant en parella a teràpia:

    • Ha succeït alguna cosa que ens resulta molt complicat, si no impossible de perdonar.
    • Hi ha desconfiança cap a la parella que no sabem gestionar.
    • Tenim punts de vista diferents i encontrats respecte a temes importants: educació dels fills, projectes de futur, relació amb la família no nuclear.
    • Ens sentim insatisfets amb la relació que tenim.
    • Sentim que ens hem perdut el respecte i les discussions cada vegada són més fortes.
    • Volem divorciar-nos de manera pacífica.

    Molt sovint, a consulta apareix una persona preguntant si un tema en concret hauria de tractar-se des de la teràpia de parella o l’hauria de tractar individualment. Els dos enfocaments són possibles, en funció de la problemàtica, i de la predisposició de l’altre membre de la parella. Hem de pensar la parella com un sistema, en el que encara que l’ideal seria que tots dons s’impliquin en el canvi, des del moment que un dels dos realitza moviment, les dinàmiques a la relació canvien, per tant, no hem de descartar anar a teràpia per a tractar problemes de la relació des d’una vessant individual.

    L’important és no resignar-se a l’amargura i a la infelicitat, buscant el canvi i la millora cap a l’alegria, ja sigui amb l’altre o trobant un camí individual.

    Sense Comentaris

    Deixa un Comentari