DEMANA HORA

    Accepto la Política de Privacitat. Totes les teves dades seran tractades amb absoluta confidencialitat.



    Carrer Sant Joan 34, 2º 5, 43201 Reus, Tarragona

    info@oliviasacristan.com

    Horari a convenir

    +34 628 292 018

     

    Cóm triar un terapeuta on-line?

    Cóm triar un terapeuta on-line?

    Realitzar teràpia on-line ofereix molts avantatges. És una manera de mantenir la teràpia existent sense perdre una sessió per un viatge de treball o per fer una escapada. Tanmateix permet triar a terapeutes que puguin estar lluny del teu lloc de residència, o si vius en un lloc apartat, et permet inclús fer la teràpia en pijama i des de casa 😉 independentment del clima, sense perdre temps en desplaçaments, així com tenir una major varietat de terapeutes i horaris.
    A la meva experiència com a terapeuta on-line, he observat que per a segons quin tipus de situacions, et permet obrir-te més i compartir coses que podrien resultar molt més complicades d’explicar asseguts a la consulta.

    Unes preguntes que em realitzen freqüentment son:

    El estar on-line afecta la qualitat de la teràpia?
    És evident que estar de manera virtual afecta de forma diferent que estant presencialment. Pot, al menys al començament, resultar més “fred”, però això solament ocorre a la primera presa de contacte. Enseguida la interacció pren la mateixa naturalitat que a una sessió presencial.

    Personalment considero molt útil el poder veure als clients en el seu entorn natural. Quan una persona ve a consulta, al començament ho fa en “modo educat”, i el “jo real” triga unes sessions a sortir. En la teràpia on-line la persona ho fa des del seu ambient, i molt freqüentment s’actua de manera més natural que com ho farien asseguts al meu sofà. Es a dir, es pot perdre informació del llenguatge corporal, però es guanya des de la posició de poder veure al client al seu propi espai i sentir-te en “el teu territori”.

    Què s’ha de demanar a un terapeuta en línia?

    Les credencials i la professionalitat són molt importants en qualsevol experiència terapèutica, i especialment a la teràpia en línia. Es increïble la manca d’acreditació de moltes persones que ofereixen “teràpia” en línia. No et bases per a triar un terapeuta per la quantitat de títols que publiqui després del seu nom, ja que molts d’aquestos títols podrien ser certificacions molt senzilles d’obtenir, o que no siguin rellevants per a l’exercici de la seva feina
    És freqüent que les persones amb menys escrúpols siguin les més propenses a afegir una sèrie de títols confusos després del seu nom que poden significar només haver realitzar un taller de certificació de cap de setmana. Les teràpies on-line han facilitat que persones sense escrúpols operen sense una ubicació física o responsabilitat al món reial. El primer que has de fer és verificar si el títol de la persona està regulat pel Col•legi Oficial de Psicòlegs. Pregunta simplement: Estàs inscrit en un Col•legi Professional Oficial? Em pots donar el teu nombre de Col•legiat i enviar-me un enllaç per correu electrònic per a verificar-ho, si us plau? Si la persona es posa a la defensiva o et dona llargues, el meu consell és que el descartis. Un bon professional amb un alt nivell d’experiència estarà encantat de respondre a aquest tipus de preguntes, doncs ens protegeixen a tots de l’ intrusisme que tant de mal en fa.

    I per a finalitzar, escolta el teu instint. Resulta senzill realitzar la sessió? Està el terapeuta en un lloc tranquil, privat i professional o sembla la seva sala d’estar? Escoltes veus d’altres persones de fons? Està la persona vestida professionalment? Han invertit temps per tal d’assegurar-se que la càmera mostra la seva cara directament? Aquestes qüestions mostren que el terapeuta és conscient de la necessitat de crear un espai i una presentació de si mateix on et puguis sentir còmode i confiat per tal de relaxar-te, de manera que la teràpia sigui exitosa per a tu.

    Si tens quelcom dubte sobre com triar un terapeuta en línia, pots compartir-la a la secció de comentaris, comunicar-te amb mi per xarxes socials o contactar directament amb la meva consulta.

    2 Comentaris
    • Pep
      10 desembre, 2017 at 9:19 pm

      M’ha agradat molt

    Deixa un Comentari