DEMANA HORA

  Accepto la Política de Privacitat. Totes les teves dades seran tractades amb absoluta confidencialitat.  Carrer Sant Joan 34, 2º 5, 43201 Reus, Tarragona

  info@oliviasacristan.com

  Horari a convenir

  +34 628 292 018

   

  Beneficis del mindfulness i com practicar-lo

  Beneficis del mindfulness i com practicar-lo

  El mindfulness, o atenció plena està de moda, però més enllà de les tendències, hi ha moltes investigacions científiques que donen suport a molts beneficis del midfulness per a la salut física i mental. T’explico alguns…

  Quins són els principals beneficis del mindfulness?

  • Reducció de l’estrès. Practicar regularment l’atenció plena pot reduir significativament els nivells d’estrès percebut i fisiològic, cosa que incrementarà la salut general i el benestar.
  • Millora de la salut mental. Ajuda a reduir els símptomes d’ansietat, depressió i altres trastorns mentals. Alguns programes basats en mindfulnes han demostrat ser igual d’efectius, i fins i tot més, que algunes teràpies tradicionals.
  • Incrementa la capacitat d’atenció i concentració, de manera que seràs més capaç de concentrar-te en tasques específiques, millorant àmbits de la teva vida, com ara el laboral, l’acadèmic i el personal.
  • Reducció del dolor crònic. S’ha demostrat que el mindfulness funciona per gestionar el dolor crònic, canviant la percepció del dolor i augmentant-ne la tolerància.
  • Millora la qualitat del son. Podent ajudar a conciliar-ho millor, i augmentant-ne la qualitat general.
  • Regulació emocional. Pot ajudar-te a reconèixer les teves emocions, a regular-les, i per això a ser més estable emocionalment, millorant les relacions amb altres persones.
  • Canvis a l’estructura cerebral. Les investigacions amb imatges cerebrals mostren canvis en l’estructura i la funcionalitat cerebrals en les persones que practiquen regularment l’atenció plena: àrees com l’atenció, la memòria i la regulació emocional.

  Iniciació al mindfulness

  Et dono alguns tips per tal d’iniciar-te en l’atenció plena i començar a beneficiar-te dels beneficis del mindfulness:

  • Comença a meditar cada dia. Uns minuts, els que puguis, però comprometre’t a que siguin aquests al menys. Cada dia. I comença amb meditacions curtes, que vagin augmentant amb el temps. Veuràs que en uns dies, la teva ment anirà calmant-se i la teva consciència del present augmentarà.
  • Respira conscientment. Durant el dia, atura’t i pren consciencia de la teva respiració. Inhala i exhala profundament, sentint l’aire a les teves foses nasals, omplint els teus pulmons… ajuda a reduir l’estrès i a focalitzar-te en l’ara.
  • Observa els teus pensaments sense judici. Observa. Deixa’ls passar com passen els núvols pel cel. Sense intentar canviar-los. Ni deixar-te arrossegar per ells dins del bucle que crea la teva ment.
  • Realitza les activitats amb atenció plena, enlloc d’anar amb el pilot automàtic, camina com si fossis una turista en el teu recorregut habitual. Centra’t en les sensacions al rentar els plats. Sense preses, a l’estendre la roba, o al pujar per una escala. Intenta tenir consciència de cada detall.
  • Redueix mòbil, xarxes socials i temps d’ordinador no necessari. Estableix franges horàries concretes per això, deixant la resta de temps per a connectar amb l’aquí i l’ara.
  • Practica la gratitud. Dedica un moment del dia, per exemple a la nit, en el qual enlloc de mirar xarxes socials com una zombi et centris en tot allò pel qual avui hauries de donar gràcies. Ho pots escriure, o simplement fer un recorregut mental.

  Quan experimentaré els beneficis del mindfulness?

  Practicar mindfulness és una inversió a mig termini. Necessites temps, constància, i els veritables beneficis del mindfulness els observaràs en un temps.  Es probable que a curt termini inclús (si estàs amb un alt nivell d’estrès), d’entrada sentis que et perjudica més que et beneficia doncs et sentiràs incòmoda, nerviosa o impacient. No et preocupis, es normal i adequat i forma part del procés. No posterguis, comença avui. El demà no existeix…

  Namásté.

  Sense Comentaris

  Deixa un Comentari