DEMANA HORA

  Accepto la Política de Privacitat. Totes les teves dades seran tractades amb absoluta confidencialitat.  Carrer Sant Joan 34, 2º 5, 43201 Reus, Tarragona

  info@oliviasacristan.com

  Horari a convenir

  +34 628 292 018

   

  Sobreviure a la família al Nadal

  Sobreviure a la família al Nadal

  Un tema recurrent a la consulta quan s’apropen aquestes dates és com afrontar a aquella part de la família que no suportem o amb la qual tenim les nostres diferències. Els dinars nadalencs estan normalment condicionats socialment com un esdeveniment en el que s’han de donar pau i amor, quan els ànims moltes vegades estan lluny d’això. Aquest post t’ajudarà a transitar més fàcilment per aquesta època.

  • Ajusta les teves expectatives, que no siguin ni massa altes, esperant que tot resulti perfecte, ni massa baixes, i hi vagis ja predisposat pel desastre.
  • Deixa’t a casa els problemes i fins després d’aquestes dates. Es probable que hi hagi més persones que les afectades per les teves diferències i no hauríeu de xafar-los la festa: ja en tens 364 dies per a discutir-ho.
  • No et passis amb l’alcohol, doncs mesclat amb les rancúnies, amb la llarga durada de les festes i a que probablement estiguem més sensibles pot resultar una bomba de rellotgeria.
  • Tinguis clar que per a una discussió fan falta dos. Ves amb ànim conciliador, i si et sents atacat, digues alguna cosa com: -“estaré encantat de tractar aquest tema en una altra ocasió, però aquest ni es el moment ni el lloc apropiat per a fer-ho”- i no segueixis el joc. Que tu decideixis el teu estat d’ànim és una declaració d’independència: “no permeto que depengui dels demés, i jo decideixo com prendre’m allò que diguin”. Per aconseguir-ho, observa la situació fredament, observa a l’altre i observa’t a tu mateix amb curiositat, reconeix les emocions que t’està provocant la situació, accepta-les però respon amb consciencia i no de manera impulsiva.
  • Evita qualsevol tema que pugui ser ofensiu pels demés: els nostres drets acaben on comencen els dels altres. Ser sincer no és dir tot el que es pensa, sinó no dir res que no es pensi: no és el mateix.
  • Accepta qui son, no canviarem a ningú, i ja que has decidit anar, quant millor estiguis serà millor per a tothom.
  Sense Comentaris

  Deixa un Comentari