DEMANA HORA

  Accepto la Política de Privacitat. Totes les teves dades seran tractades amb absoluta confidencialitat.  Carrer Sant Joan 34, 2º 5, 43201 Reus, Tarragona

  info@oliviasacristan.com

  Horari a convenir

  +34 628 292 018

   

  Retorn de les vacances. Què em passa que estic tan cansat?

  Retorn de les vacances. Què em passa que estic tan cansat?

  Tornes de les vacances. Has estat durant unes setmanes relaxat, sense horàries, i amb la tornada a la rutina sents que estàs encara més cansat que abans de marxar. Per què em sento així? Es probable que pateixis la síndrome postvacacional.

  Com saber si és això el que et passa?

  Perquè et sents cansat, fatigat en un grau que no es correspon amb la teva activitat ni amb el teu nivell d’energia habitual. També sol haver manca d’apetit, dificultat per a dormir, per a concentrar-se, acompanyat de manca d’interès i motivació, irritabilitat, nerviosisme i tristesa. També a nivell físic pots tenir mal de cap, dolors musculars o estomacals. La simptomatologia en resum es semblant a la que es té quan pateixes una depressió.

  Sol passar això per que hem realitzat un trencament massa sobtat entre la rutina vocacional i la tornada a la feina. Amb una mica de previsió pots minimitzar-ho (VER Y REFERENCIAR ARTÍCULO). Tot plegat s’agreuja quan perceps la teva feina com a quelcom negatiu, o si en ella es dona un mal clima amb els companys.

  I jo, què puc fer per a sentir-me millor?

  Sempre hi ha certes coses que ens poden fer sentir millor, incrementant el nostre nivell d’energia. T’explico algunes de elles:

  • Tenir alguns dies d’habituació a casa abans de començar la feina, adaptant progressivament els horaris d’aixecar-se i anar-se a dormir.
  • Buscar una actitud positiva i de creixement cap a la feina i els companys. Buscar la nostra responsabilitat per a que el clima millori i plantejar-se objectius, ja siguin socials o professionals si sentim que necessitem un canvi.
  • Realitzar activitats que ens donin plaer: esports, sortides, escapades, cuidar les amistats, la parella i els nostres fills.
  • Pensar també en ells, en que som el seu model i en el missatge que estem donant cap a la feina –i que copiaran a la seva relació amb l’escola-.

   

  He de preocupar-me?

  Lo normal seria que desprès d’una o dues setmanes de tornar a la feina la simptomatologia remeti. De no ser així, hauries de buscar altres possibles causes, ja siguin físiques (visita al teu metge per a descartar-les) o psicològiques: realitza una consulta psicològica pe a descartar tanmateix algun trastorn, com pugui ser una depressió.

  Sense Comentaris

  Deixa un Comentari